EFT – Emotional Freedom Techniques

Wat is het?

EFT is een evidence based techniek waarmee het energiesysteem in balans gebracht wordt. Als je last hebt van lichamelijk onverklaarbare klachten, spanning en/of negatieve emoties (angst, verdriet, boosheid enz) dan kan dat duiden op een storing in je energiesysteem….. Met behulp van het kloppen op relevante acupunctuurpunten wordt de storing opgeheven waardoor de klacht verdwijnt.

EFT is evidence based, pijnloos, kan verbluffend snel effect hebben en is eenvoudig zelf te leren. 

Lees meer

Ons lichaam als energiesysteem. Ons lichaam functioneert dankzij de samenwerking van allerlei systemen. Zo hebben we behalve ons vaten- en zenuwstelsel ook een energiesysteem. Energie loopt via meridianen door ons lichaam. Deze meridianen werken, net zoals vaten en zenuwen, nauw samen met alle andere structuren in ons lichaam. Daarom kan een verstoring in een meridiaan, evenals een verstopping in een bloedvat, grote gevolgen hebben. 

Energiestoring veroorzaakt pijn en negatieve emoties. EFT is gebaseerd op de ontdekking dat lichamelijke klachten en negatieve emoties worden veroorzaakt door een storing in ons energiesysteem.
Een dergelijke storing kan ontstaan als we iets schokkends meemaken: dan is er als het ware kortsluiting in ons energiesysteem. Zoiets heeft gevolgen voor ons lichaam en onze emoties. Blessures kunnen blijven zeuren, we blijven angstig of geprikkeld ook al is het niet meer nodig. In vele gevallen openbaren de klachten zich pas na langere tijd en worden ze niet gekoppeld aan de oorspronkelijke gebeurtenis. EFT maakt het hoe dan ook mogelijk om de energie verstoring op te heffen waardoor de klachten afnemen.

Wat kan EFT voor jou doen

Door het ontladen van allerlei ongewenste gevoelens en emoties veranderen patronen en overtuigingen in positieve zin. Je durft weer in een lift of naar een feestje. Je slaapt weer beter. Je prestaties en concentratie verbeteren. Je hebt minder pijn.  Je wordt minder getriggerd. Je kunt meer genieten van het leven.
Met EFT leer je een eenvoudig, liefdevol en doeltreffend gereedschap hanteren waar je de rest van je leven profijt van kan hebben

EFT heeft bij het overgrote deel van de mensen effect. Het effect is afhankelijk van verschillende factoren waaronder de soort klachten en de complexiteit er van.
Als je start met EFT weet je al heel snel of het ook voor jou werkt. Het is goed om je te realiseren dat je met EFT als zelfhulpmethode niet altijd dezelfde resultaten behaalt als samen met een gekwalificeerd therapeut.

EFT is toe te passen bij emotionele of psychologische problemen, zoals angst en fobieën, somberheid en depressie,  psychosomatische klachten/lichamelijke klachten, persoonlijke ontwikkeling, trauma,  belemmerende overtuigingen, leerproblemen en het verbeteren van sportprestaties etc. Gary Graig, de grondlegger, zegt: “Try it on everything!”.

Lees meer

Under construction

Ervaringen

Heb je een vraag?

Neem contact op