EFT: Emotional Freedom Techniques

EFT is pijnloos, kan verbluffend snel effect hebben en is eenvoudig zelf te leren.

Ons lichaam als energiesysteem
Ons lichaam functioneert dankzij de samenwerking van allerlei systemen. Zo hebben we behalve ons vaten- en zenuwstelsel ook een energiesysteem. Energie loopt via meridianen door ons lichaam. Deze meridianen werken, net zoals vaten en zenuwen, nauw samen met alle andere structuren in ons lichaam. Daarom kan een langdurige verstoring in een meridiaan, evenals een verstopping in een bloedvat, grote gevolgen hebben. 

Energiestoring veroorzaakt pijn en negatieve emoties
EFT is gebaseerd op de ontdekking dat lichamelijke klachten en negatieve emoties worden veroorzaakt door een storing in ons energiesysteem.
Een dergelijke storing kan ontstaan als we iets schokkends meemaken: er stokt dan even iets in ons. Dan is er als het ware kortsluiting in ons energiesysteem. Zoiets heeft gevolgen voor ons lichaam en onze emoties. Blessures blijven zeuren, we blijven angstig of geprikkeld ook al is het niet meer nodig. In sommige gevallen openbaren de klachten zich pas na langere tijd en worden ze niet gekoppeld aan de oorspronkelijke energieverstoring. Maar zolang de energie niet goed doorstroomt zal je minder goed herstellen. 

Hoe werkt EFT?
EFT repareert ons energiesysteem. Samen met jou ga ik op zoek naar dat wat bij jou de pijn, spanning of de emotie waar je last van hebt oproept. Terwijl jij je hierop concentreert klop je op acupunctuurpunten. Ik help je hierbij. Het effect is meestal heel direct: weg is de pijn, onrust, angst, woede. En het resultaat is vaak blijvend!

EFT iets voor jou?
EFT is een effectieve behandelmethode voor de meest uiteenlopende klachten: van allerlei angsten (hoogtes, spinnen, vliegen, etc.), pijn tot chronische kwalen. Ook voor het verwerken van traumatische gebeurtenissen wordt EFT vaak met goed resultaat ingezet. De angst, woede of spanning die opkomt bij de gedachte aan iets wat je hebt meegemaakt wordt met behulp van EFT op een rustige manier ontladen. De herinnering aan het gebeurde blijft, zonder dat je nog last houdt van de spanning die het opriep.

Verslaafd? EFT helpt.
Ook kan EFT helpen wanneer je van een verslaving wilt afkomen. Ben je gewend je onrust of spanning weg te roken, eten, drinken of kopen? Met EFT werk je aan de onderliggende oorzaak… Waar heeft die onrust eigenlijk echt mee te maken? De onrust of spanning verdwijnt zodra jouw energiesysteem hersteld is. Je zal merken dat je daarna geen behoefte meer hebt aan verslavende middelen.

Zie ook: www.eftnederland.nl