Ervaringen

Vrouw, 28 jaar
sociale angst
Mijn wereld werd steeds kleiner door de angst
. Dankzij de behandelingen van Bineke kan en durf ik nu te luisteren naar wat ik voel en wat goed voor mij is, dat ook uit te spreken en ernaar te handelen. Mijn contacten zijn daardoor eerlijker en gelijkwaardiger. Ik kan weer uitkijken naar leuke dingen in plaats van er tegenop te zien met veel spanning. De sluier die over alles wat ik deed hing is weg, ik geniet nu veel meer van alles en ik sta meer open voor de mensen om me heen. Ruimten met veel mensen geven geen extreme spanning meer. Ik voel me zelfverzekerder en blijer en weet ook wat ik kan doen in tijden als dat wat minder is door de oefeningen van Bineke en EFT te doen.

Man, 38 jaar
Druk op de borst – hyperventilatie
“Al een tijdje had ik last van een vervelende druk op mijn borst. Dat kon opeens op komen zonder dat ik wist wat de oorzaak was. Ik was bang dat er iets mis was met mijn hart maar na onderzoek bleek ik helemaal gezond te zijn. Mijn huisarts legde uit dat het hyperventilatie was en verwees mij naar haptotherapie. Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Ik dacht dat ik mijn leven wel onder controle had. Bij de haptotherapie heb ik ervaren dat die druk op mijn borst te maken heeft met gevoelens waar ik eigenlijk geen raad mee wist. Ik ben gewend om gewoon door te gaan. Bineke liet mij ervaren dat ik mijzelf en mijn hart hiermee onder druk zet. Maar ik wist geen andere manier. Bij de haptotherapie leerde ik dat het normaal is om grenzen te hebben en hoe je ze kan respecteren. Als ik nu die spanning op mijn borst voel dan weet ik dat ik ten koste van mijzelf anderen tevreden wil houden….. het helpt mij om een bewustere keuze te maken.”

Vrouw, 32 jaar
“Na een heftige gebeurtenis in mijn leven werd ik door de huisarts doorverwezen naar Bineke. De eerste kennismaking voelde meteen goed en inmiddels kom ik al een jaar bij Bineke ‘over de vloer’. Een jaar waarin ik veel van mezelf heb geleerd door de signalen van mijn lijf te leren voelen en accepteren. Ik heb ontdekt dat alle gevoelens, gedachten en emoties er mogen zijn en dat er geen goed of fout is.
Door met Bineke te praten en mijn lichaam letterlijk aan te laten raken kwamen er emoties vrij. Hierdoor en met behulp van EFT, heb ik mezelf vanuit een ander perspectief beter leren kennen. Ik ben nu – anders dan voorheen – trots op wie ik ben en wat ik in mijn rugzak meeneem aan bagage!“

Vrouw, 40 jaar
Burnout, hoge bloeddruk
“Ik was helemaal op, dood moe, kende mijzelf niet want ik kon altijd alles aan, op het werk en thuis. Mijn bloeddruk was veel te hoog en ik was doodsbang voor alle gevolgen hiervan. Bij Bineke voelde ik me meteen in goede handen. Met EFT werkten we aan mijn angsten en na twee behandelingen voelde ik mij al veel rustiger en was de bloeddruk enorm gedaald. Daarna werd ik door Bineke aangeraakt op een manier dat ik mijn eigen reacties meer ging voelen, in mijn lichaam. Datzelfde gebeurde ook bij de oefeningen waardoor ik ging voelen hoe ik met stress omging. Dat was best confronterend. Ik durfde eigenlijk niet eerlijk te zijn, niet naar mijzelf en ook niet naar mijn omgeving. Bij de haptotherapie heb ik ervaren hoe fijn het is om wel echt mijzelf te mogen zijn. Ik oefen dat nu thuis en op mijn werk. Het is niet altijd makkelijk maar het voelt wel veel beter als ik gewoon mezelf mag zijn, in plaats van dat ik ‘goed’ moet zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ik op deze manier een volgende burnout kan voorkomen.”

Man, 26 jaar
Vliegangst
“Ik had last van vliegangst en had gehoord dat met EFT daar iets aan te doen zou zijn. Zo kwam ik bij Bineke terecht, vlak voordat ik met vakantie zou gaan…. Bineke hielp mij om de angst te voelen wat niet zo moeilijk was want als ik aan vliegen dacht kneep mijn keel al dicht. Na drie bezoeken aan Bineke voelde ik geen spanning meer als ik aan mijn komende vliegreis dacht. Ik was heel verbaasd dat ik tijdens het vliegen zelf nergens meer last van had. Niet te geloven gewoon!  Dank je wel, Bineke.”

Vrouw, 35 jaar
Spoken in mijn hoofd
In 2013 raakte ik door ingrijpende veranderingen in mijn leven het spoor bijster. Alles viel me zwaar – het was alsof ik een loden last met me meedroeg. Tijdens de sessies met Bineke kwamen verleden en heden samen. Mijn geschiedenis had me achtervolgd, en doordat die geen echte plek had, had ik ook geen referentiekader, geen houvast.
Door haptotherapie heb ik geleerd om stil te staan bij mezelf, om mijn emoties te voelen en te onderkennen. Zo heb ik geleerd om dicht bij mezelf te blijven en in het heden te leven. Me niet te laten leiden door de spoken in mijn hoofd. Mijn favoriete uitspraak van Bineke is nog steeds: “Wat zijn gedachten nou eigenlijk?” Met die ene vraag rees mijn besef dat mijn leven niet door mijn gedachten beheerst mocht worden, maar door wat ik op dat moment ervaar en hoe ik daarnaar handel.
Ik ben er een gelukkiger mens door geworden. En wat nog belangrijker is: echt tevreden met wie en wat ik

Vrouw, 30 jaar
Moeilijke relaties
“Ik was niet op mijn gemak in relaties; ervaarde ze al snel als benauwend. En dan stopte ik ermee. Omdat ik merkte dat het een terugkomend probleem was en wel ergens voelde dat dat ook aan mij lag, nam ik de stap naar haptotherapie te gaan. Bij Bineke merkte ik tijdens een oefening hoe eng ik het vond als zij dichterbij kwam……ik kreeg het er letterlijk benauwd van. Mijn angst had eigenlijk te maken met wat er vroeger gebeurd was. In plaats van te verkrampen en weg te gaan heb ik door de haptotherapie geleerd dat er andere manieren zijn om met deze angst om te gaan. Dat geeft mij het gevoel dat ik zelf meer inbreng kan hebben in hoe mijn relaties zich ontwikkelen.”