Spierkettingen

Het lichaam – een spiegel van jezelf
Gaan en staan waar je wil. Dat doe je met behulp van je spieren. Zonder spieren kan je je niet bewegen. Je lichaamstaal laat bovendien op vele manieren zien hoe je je voelt en hoe je ‘in het leven staat’.

Spierketting spieren zijn geschakeld
Het lichaam heeft veel spieren. Ieder met zijn eigen functie. Iedere spier doet iets anders maar ze zijn allemaal met elkaar verbonden als in een ketting. En net als de schakels in een ketting werkt het ook met je spieren: als de een beweegt heeft dit invloed op de ander en op de volgende, en ga zo maar door. Andersom, als een van je spieren ‘vast’ komt te zitten, zal dit ook invloed hebben op de rest van je lichaam.

Wanneer er een kink in de kabel komt
Meestal ben je vrij om te bewegen. Maar soms ben je beperkt in deze bewegingsvrijheid. De oorzaak kan lichamelijk, sociaal, psychisch of emotioneel zijn. Onafhankelijk van de oorzaak geeft dit spanning in je lichaam. Aangezien alle spieren in ons lichaam met elkaar verbonden zijn werkt die spanning ook op andere plekken in je lichaam door. Het lichaam kan steeds minder vrij bewegen en ook organen kunnen onder druk komen.

Doel van de therapie
Wat heb jij nodig om weer vrijer te kunnen bewegen? Niet iedereen hoeft super lenig te zijn. Het gaat erom wat bij jou en je lichaamsbouw past.
Als therapeut help ik je de vrijheid in je lichaam die je nodig hebt weer te verkrijgen. Dat doe ik door oefeningen en specifieke massagetechnieken en ook door je bewuster te laten worden van jezelf, je lichaam en hoe je je lichaam gebruikt. Op deze manier leer je bovendien veel lichamelijke klachten te voorkomen.